ANZEGEM/KORTRIJK – Door de integratie van de medewerkers van het Kuurne RIS (Real Internet Solutions) groeit het team van Traxgo naar 16 personeelsleden met aan boord eigen softwareontwikkelaars, eigen service engineers en een eigen customer service. Volgens bestuurder Kurt Ghekiere van Traxgo kan het bedrijf  nu een totaaloplossing aanbieden aan zijn klanten.

Traxgo, met vestiging in de regio van Kortrijk, is een technologisch groeibedrijf en biedt als gespecialiseerde partner zijn platform aan voor het in realtime verzamelen, bewaken en verwerken van mobiele data op pc, tablet en smartphone. Op basis van de beschikbare data verschaft Traxgo de klant inzicht en advies in zijn business voor diverse toepassingen en in diverse sectoren. Het bedrijf is een toonaangevende marktspeler in tracking (voertuigen, machines, materialen, personen) en monitoring van diverse gegevens.

Traxgo zag het levenslicht in 2003. De oprichters waaronder Bart Cappon hadden de bedoeling een gestolen voertuig eenvoudig terug te vinden. “Door te luisteren naar onze klanten werd de vraag naar andere toepassingen groter en zijn we blijven investeren in nieuwe technologie met een continue groei tot gevolg”, aldus Bart Cappon. In 2015 werd Traxgo erkend als groeibedrijf. Dit heeft geleid tot een groei van meer dan 35 procent in 2 jaar tijd, mede mogelijk gemaakt door de instap van Frederik Depuydt als sales & business development manager en Rudy Vuylsteke als consultant.

Complementaire partners

Real Internet Solutions (RIS) heeft zich van bij haar oprichting toegelegd op het ontwikkelen en aanbieden van bedrijfssoftware voor de private sector en specifieke software voor overheden (politie, brandweer). Door hardware toepassingen worden gegevens verzameld op Traxgo’s eigen platform Trackerweb. De integratie van RIS maakt mogelijk dat via modulaire bedrijfssoftware alle informatie verder verwerkt kan worden in lijn met de behoeftes van de klant. De activiteiten worden 100% geïntegreerd binnen Traxgo. De continuïteit en stabiliteit voor het klantenbestand van beide bedrijven wordt op die manier gegarandeerd, aldus een persmededeling.