Harelbeke, Brugge

Het Harelbeekse Triplaco zorgde met zijn concept Print Acoustics voor akoestisch absorberende panelen in het Skylounge Restaurant van Club Brugge. De technologie is een levend bewijs van de West-Vlaamse drang naar innovatie.  

Tijdens een wedstrijd van Club Brugge kan het aantal decibels in het stadion soms duizelingwekkende hoogten bereiken. Maar ook in de VIP-ruimtes wordt het oor soms danig op de proef gesteld, terwijl communicatie net zo essentieel is. Zoals met alles in het leven, bestaan er ook hier oplossingen. Triplaco uit Harelbeke kwam aandraven met een vrij innovatieve oplossing om de vips meer audiocomfort te bieden rond de tafels met witte nappen.

Met het concept Print Acoustics wordt er gestreefd naar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe. Het einddoel: de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. “Op die manier dragen wij bij tot een verbeterd akoestisch comfort en een gezond binnenklimaat in gebouwen”, aldus Triplaco.

Het Waregemse Goedefroo en Goedefroo architecten heeft de absorberende panelen van Triplaco bij bouwheer Club Brugge aanbevolen als een performant, esthetische en  duurzaam  product voor nagalmcorrectie in de loge units en bar. De werken werden uitgevoerd door bouwfirma Van Tornhout en plaatser Van Hulle Bouwservice (Tielt). Triplaco kan met zijn akoestische oplossingen al een indrukwekkende referentielijst voorleggen.