Het Harelbeekse Print Acoustics, merk dat pas werd opgericht in 2014, heeft met een reeks sprekende referenties in eigen land al voor een bijzonder snelle groei gezorgd. Nu wenkt het buitenland en wordt er voor de uitrol gezocht naar externe partners. 

Print Acoustics is de jongste telg uit de houtgroep Lefevere, een conglomeraat van drie bedrijven (twee in België, één in Tsjechië), goed voor 50 miljoen omzet geconsolideerd en een conglomeraat met roots die teruggaan tot eind negentiende eeuw. De grootste gemene deler door alle activiteiten wordt gevormd door hout. Triplaco is één van de drie bedrijven en is een specialist van decoratief plaatmateriaal. In 2014 werd binnen Triplaco een spin-off uit de grond gestampt met de welluidende merknaam Print Acoustics.

Op minder dan drie jaar tijd maakte Print Acoustics naam en faam als leverancier van decoratieve panelen die geluidgolven absorberen. “De toepassingen zijn legio,” vertelt Kristoff Ver Eecke die de zaak leidt. “In kantoren, restaurants, auditoria, cafetaria, ziekenhuizen, publieke ruimtes sporthallen of musea is akoestiek ongemeen belangrijk. Onze muurwanden en meubelonderdelen zorgen voor een veel betere geluidsklimaat in de spraakfrequenties. Aan de basis ligt eigen onderzoek en ontwikkeling en onze technologie wordt nu ook Europees gepatenteerd. Dat is nodig ook want na de snelle groei in eigen land, wekt nu volop het buitenland.”

In Oost-Europa, het Midden Oosten en Noord-Amerika bestaat grote interesse voor de West-Vlaamse technologie. In deze fase worden de eerste stappen gezet in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk waar de nieuwe Parijse hoofdzetel van de Franse kwaliteitskrant Le Monde in 2018 zo goed als zeker met aanbod van Print Acoustics wordt uitgerust. “Om onze buitenlandse expansie te versnellen zoeken we nu volop partners per land”, aldus Kristoff Ver Eecke. “Dat kunnen industriële partners zijn of projectpartners. De vraag is groot omdat onze geluid absorberende panelen nu eenmaal een resem kwaliteiten hebben die onze concurrenten niet hebben.”