KORTRIJK – Het Kortrijkse IT-bedrijf Trustteam staat alweer in de etalage. In 2014 verkocht de GIMV zijn aandelen aan het Franse Naxicap, dat nu opnieuw een exit zoekt.    

Trustteam, het bedrijf dat geleid wordt door stichter Stijn Vandeputte en rechter hand Pascal Pinket, heeft op dik vijftien jaar al een heel parcours afgelegd. Het stoomde door naar een omzet van circa 20 miljoen euro, heeft bijna honderd werknemers op de betaalrol staan, en kan boven alles schitterende financiële resultaten voorleggen. Dat is nog nooit ongemerkt gebleven. Christian Dumolin was de co-investeerder van het eerste uur, tot de GIMV belangstelling toonde en tussen 2011 en 2014 referentie aandeelhouder werd. Toe de GIMV uitstapte, gebeurde dat met een grote meerwaarde. Het Franse Naxicap droomt nu van eenzelfde scenario.

Zakenbank Degroof Petercam kreeg de opdracht om in de komende maanden een nieuwe koper te zoeken, zo wist het vakblad Mergermarket te melden. Trustteam, pal langs de autosnelweg gelegen op Evolis, verleent IT-diensten aan kmo’s, heeft ook een eigen software afdeling en eigen data centra. Volgens Pascal Pinket van Trustteam is het niet meer dan logisch dat private equity spelers of investeringsfondsen op een dag uitstappen. Bij Trustteam zelf geldt het adagio dat alles bij ‘business as usual’ blijft.