TUI Belgium heeft 5 extra shops toegevoegd aan zijn netwerk dat al uit 98 kantoren bestond. Twee daarvan liggen in West-Vlaanderen (Oostende en De Panne). De reizende consument weet ook in digitale tijden service nog altijd naar waarde te schatten. 

In Oostende had het vroegere Mercator Reizen al 40 jaar een stevige reputatie opgebouwd als Neckermann reiskantoor. Het contract werd na 31 oktober echter niet meer verlengd, waardoor niets een bondgenootschap met TUI in de weg stond. Het exclusief aanbod van TUI-vluchten uit de luchthaven van Oostende is een zeer sterke troef  waar de klanten vanaf nu gretig gebruik kunnen van maken. Zegt Xavier Wynen, zaakvoerder: “Gezien het contract tussen Mercator Reizen en Neckermann-Thomas Cook na 40 boeiende jaren ten einde liep, hebben mijn medewerkers gekozen voor een nieuwe samenwerking met de belangrijkste touroperator in België. We kozen voor TUI omdat zij onze klanten vanuit de luchthaven Oostende kunnen laten vertrekken en TUI een veel groter aanbod aan vakantiebestemmingen heeft. Onze medewerkers met hun jarenlange ervaring zullen zich even enthousiast voor de klant blijven inzetten en met hem de perfecte reis met TUI uitzoeken.”

Ook in De Panne is er sprake van een win-win. Met de kantoren van De Panne en Oostende erbij telt het reisbedrijf nu 103 agentschappen. Volgens Inge Goedefroo, verantwoordelijk retail bij TUI Belgium lag een bundeling van de krachten voor de hand. “Door onze sterke positie in West-Vlaanderen, onder andere wegens het exclusief aanbieden van de luchthaven van Oostende, is een zeer bekende partner uit de regio een grote extra verankering van ons merk”, aldus Goedefroo. “We geloven 100 procent in de professionaliteit van het team van Xavier.”

TUI is het grootste Belgische vakantiemerk, waaraan vorig jaar ruim 2,2 miljoen reizigers hun vakantie toevertrouwden. TUI fly is met 3,7 miljoen passagiers (2016) de tweede grootste luchtvaartmaatschappij in ons land.