De grootste toerismegroep van België, TUI, vliegt vanaf 31 maart opnieuw op Tunesië. TUI is de moedermaatschappij van het vroegere Jetair. De terugkeer naar Tunesië kon pas nadat het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor de Tunesische badsteden van het vasteland versoepelde. De toeristische sector in Tunesië levert daarbij bijzondere inspanningen om de toeristen opnieuw op hun stranden te kunnen verwelkomen. Die komen bovenop de herlanceringskortingen waardoor reizen naar Tunesië tot de helft goedkoper is dan vroeger. Tunesië was tot 2015 het vierde populairste land bij TUI.
Voor Tunesië was er een negatief reisadvies sinds 26 juni 2015, de dag van de aanslag op het strand van Sousse. Nadat eerder Frankrijk en Duitsland de situatie opnieuw veilig vonden, gaf Premier Michel aan dat het reisadvies aan herziening toe was. Op 23 februari versoepelde Buitenlandse Zaken het reisadvies. De badplaatsen van Mahdia tot Bizerte kunnen mits de nodige waakzaamheid worden bezocht. Voor de overige regio’s, waaronder Djerba, werd het advies niet gewijzigd.
Tunesië was voor TUI tot voor de aanslag het vierde populairste vakantieland na Spanje, Turkije en Griekenland. Tijdens de zomer van 2014 reisden er nog meer dan 50.000 Belgen naar Tunesië, een bestemming die altijd al bekend stond als de meest prijs gunstige langs de Middellandse Zee.
TUI zal tijdens het zomerseizoen 2017 twee vluchten per week van Brussel naar Enfidha programmeren, op dinsdag en vrijdag. De reiziger kan kiezen uit 28 kwaliteitshotels, vooral in de grootste badsteden Port El Kantaoui en Hamammet. Zowel de Tunesische hotels als TUI willen de bestemming weer snel op de kaart zetten en leveren een gezamenlijke financiële inspanning om de vakantieganger met bijzonder lage prijzen opnieuw te verwelkomen. Nu nog zien of de vis bijt.