OOSTENDE – TUI Group verwelkomde deze week haar eerste Boeing 737 MAX die door de Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly zal worden ingezet. Tegen eind 2018 zullen in totaal 9 van deze nieuwe modellen aan de groep geleverd worden.

Het nieuwste model van vliegtuigbouwer Boeing staat voor een lagere CO2-uitstoot, spitstechnologie en meer comfort. Dankzij een nieuw type motor en het aerodynamische design stoot het toestel 14 procent minder CO2 uit en wordt de geluidsoverlast met 40 procent gereduceerd. Door de uitbreiding van de vloot creëert TUI fly ook nog eens 144 jobs (piloten, cabinepersoneel, ingenieurs). Met de aankoop van dit nieuwe vliegtuig ziet TUI fly de gemiddelde leeftijd van haar vloot, nu al de modernste van België, nog meer dalen. De luchtvaartmaatschappij beschikt momenteel over 28 toestellen: 1 Boeing 737 MAX, 21 Boeings 737 “next generation”, 1 Boeing 767-300ER, 1 Boeing 787-8 Dreamliner en 4 Embraers E-Jet E190.

Uitbreiding vloot

De internationale TUI Group waartoe TUI fly behoort, is een van de eerste kopers van het nieuwste model van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. De groep heeft in totaal 70 Boeings 737 MAX besteld en heeft een optie op bijkomende toestellen. TUI Group wil resoluut in de toekomst en in het milieu investeren en zal in haar nu al 150 vliegtuigen tellende Europese vloot steeds meer duurzame en moderne toestellen opnemen. De MAX behoort tot de 737-familie, het meest gebruikte commerciële vliegtuig ter wereld. Met een capaciteit van 189 plaatsen vormt het een aanvulling op de 21 Boeings 737 ‘next generation’ van TUI fly, die reeds over geavanceerde technologie beschikken. De Boeing 737 MAX combineert technologische superioriteit met vluchtefficiëntie.