OOSTENDE – TUI fly rekruteert  250 airhostessen, stewards, piloten en ingenieurs. Dat heeft het bedrijf met roots in Oostende zelf bekend gemaakt. De rekruteringen zijn een gevolg van een groot aantal nieuwe bestemmingen die worden aangevlogen.  

TUI fly, de tweede grootste Belgische luchtvaartmaatschappij, breidt het komende zomerseizoen het aantal bestemmingen fors uit en verhoogt ook de vluchtfrequenties. Daardoor zal TUI fly, dat pas in 2004 startte, meer dan 200 nieuwe collega’s aanwerven en zo binnenkort 1400 mensen te werk stellen. Het betreft 160 airhostessen en stewards, 64 piloten en 23 ingenieurs. In 2017 kwamen er ook al 330 medewerkers bij. 

De piloten die nu  aangeworven zullen worden, moeten ervaren zijn. De Captains die onder Belgisch contract worden aangeworven, kunnen meteen voor minstens 5 jaar voltijds aan de slag. Voor de job van cabin crew member is geen ervaring in de sector vereist. TUI fly voorziet een intensieve interne opleiding van 8 weken. Een diploma secundair onderwijs en een goede kennis van het Frans en het Engels zijn de voornaamste vereisten.

Nieuwe vloot

TUI  fly vervoert jaarlijks 3,7 miljoen passagiers. Dit voorjaar voegt TUI fly vier 737-MAX toestellen het nieuwste vliegtuigtype van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing) en een tweede Dreamliner aan zijn vloot toe. Hiermee beschikt TUI fly over de jongste Belgische vloot.

Haar netwerk telt 187 routes et verbindt 111 luchthavens. Als enige luchtvaartmaatschappij in België biedt ze vluchten aan uit alle Belgische luchthaven (Brussel, Oostende, Antwerpen, Charleroi en Luik). De nieuwe bestemmingen die dit jaar aangeboden worden uit Oostende zijn Djerba, Corfu, Hurghada en Sharm El Sheihk. Het Tunesische Enfidha wordt verlengd en Alicante wordt nu ook op vrijdag aangevlogen.