TUI merkt nu al nieuwe tendensen in reismarkt

tenerifeHet jaar is nog maar net van start of reisorganisator TUI pakt al uit met een hele reeks nieuwe tendensen. Tijdens de eerste maanden van het jaar is het duidelijk dat de Canarische Eilanden nagenoeg eivol zitten. Voor wie nog naar pakweg Tenerife of Gran Canaria wil afreizen, deze winter, is het vijf voor twaalf. Ook Kaapverdië en de exotische bestemmingen (Dominicaanse Republiek, Cuba en Mexico) zijn zeer gegeerd en het aantal beschikbare hotels slinkt wekelijks. De badplaatsen aan de Egyptische Rode Zee hebben nog beschikbaarheid en zijn bovendien zeer prijs gunstig.
Voor het zomerseizoen ziet TUI ook duidelijke lijnen. Zo blijkt dat de Belgische vakantieganger nog nooit zo vroeg geboekt heeft. De zogenaamde vroegboekvoordelen zijn daar uiteraard niet vreemd aan. De Europese bestemmingen zijn andermaal in zeer goede doen: Spanje zet zijn opmars van 2016 verder maar vooral Griekenland is aan een zeer sterke remonte begonnen na een paar moeilijke jaren. Ook Bulgarije, dat vorig jaar al boomde door het wegvallen van Tunesië, scoort weer uitstekend als meest prijs gunstige Europees land voor zonvakanties. Turkije kent om evidente redenen zware klappen maar Egypte heeft zijn aantal boekingen al verdubbeld tegenover vorig jaar.
TUI (het vroegere Jetair) is het grootste Belgische vakantiemerk, waaraan vorig jaar ruim 2,3 miljoen reizigers hun vakantie toevertrouwden. In ons land werken 2.200 mensen voor het bedrijf met hoofdzetel in Oostende. TUI Fly is met 3,7 miljoen passagiers (2015) de tweede grootste luchtvaartmaatschappij in ons land. TUI Belgium maakt deel uit van de Duitse TUI Group, de grootste toerismegroep ter wereld. (KC)