Touroperator TUI werd uitgeroepen tot de beste touroperator voor zowel vliegvakanties als sneeuwvakanties. Dirk Van Holsbeke, general manager van TUI Belgium, is de meest verdienstelijke persoonlijkheid voor de reissector. Ook TUI fly viel in de prijzen. Alles samen goed voor 9 TM Travel Awards, de “Oscars” van de Belgische reissector die al voor de twintigste keer werden uitgereikt.

TUI België heeft West-Vlaamse roots, met dank aan de familie Brackx die destijds met Jetair de basis wist te leggen. Nu is het de grootste toerismegroep van het land met maar liefst 2100 medewerkers en nog altijd een belangrijk ankerpunt in Oostende. De nieuwste appreciatie van een vakjury van professionals is een hart onder de riem en bevestigt alleen maar het verdiende marktleiderschap.

Het vakblad Travel Magazine organiseert elk jaar een rondvraag bij de Belgische reisprofessionals. Op basis van die beoordelingen ontving TUI 9 awards tijdens een extra feestelijke jubileum-editie. TUI werd uitgeroepen tot de beste touroperator voor zowel vliegvakanties als sneeuwvakanties en Tui fly kreeg de Award ‘Aviation Excellence’. Ook in de categorie ‘Best Call Center/Reservation Centre’, een belangrijke appreciatie voor de professionele service aan zowel de reisagent als de reiziger, was TUI de winnaar. Drie opvallende TUI-persoonlijkheden kregen op hun beurt een award: Dirk Van Holsbeke, general manager TUI Belgium als ‘Man of the year’, Eline Quintens, account manager distributie als ‘Young Professional under 40’ en Heidi Kaldaoui, travel consultant TUI in de shop van Kraainem als beste Franstalige ‘Leisure Travel Agent’. RIU Hotels & Resorts, één van de hotelmerken van de TUI Groep, werd nog maar eens gelauwerd als beste vakantie hotelketen en Sirius Travel Service tenslotte werd bekroond als beste broker voor vliegtickets. Negen maal prijs. Il faut le faire.

TUI is het grootste Belgische vakantiemerk, waaraan vorig jaar ruim 2,2 miljoen reizigers hun vakantie toevertrouwden. TUI fly is met 3,7 miljoen passagiers (2016) de 2e grootste luchtvaartmaatschappij in ons land. De reisgroep heeft in België een netwerk van 98 reisagentschappen.