OOSTENDE – Elk jaar voert Randstad een onderzoek naar de tevredenheid van medewerkers bij verschillende merken in 26 deelnemende landen. Hun onafhankelijk gedragsonderzoek biedt een onpartijdige kijk op de werknemersmarkt en weerspiegelt op die manier de aantrekkelijkheid als werkgever.  Randstad erkent de aantrekkelijkste privébedrijven met meer dan 1.000 werknemers in België tijdens de Randstand awards. De uitzendgroep Randstad geeft TUI de eerste plaats in de sector en de derde plaats als meest aantrekkelijke werkgever van het land.

Volgens Randstad is het bedrijfsimago erg belangrijk geworden op de arbeidsmarkt: “Het imago is de gids die kandidaten helpt om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt”, heet het. “Een sterke merknaam kan zich positief onderscheiden van andere bedrijven die in dezelfde vijver vissen op zoek naar geschikte medewerkers.”

Een bedrijf kan zijn merkimago echter niet opleggen of kopen. Daarom is TUI erg trots de derde plaats in België te hebben behaald tijdens de 18de editie van de Randstad awards. Zegt Ivan Smeets, TUI HR directeur ‘Aviation en Western Region’: “TUI wint aan kracht en omvang omdat we vanuit diverse lokale markten zijn doorgegroeid tot een globaal wereldwijd merk. We onderscheiden ons door een internationale cultuur die oog blijft houden voor de lokale noden in elk land. Op deze manier voldoen we aan onze belofte ‘Discover your smile’ als marktleider. Onze sterkte wordt bepaald door de capaciteiten van elke individuele medewerker bij TUI. Enkel mits hun inzet kunnen we blijven groeien. Daarom vinden we het uiterst belangrijk om te blijven investeren in onze mensen en moedigen we persoonlijke ontwikkeling aan, die uiteindelijk uitmondt in mooie carrière- en doorgroeimogelijkheden. Bovendien leidt investeren in mensen ook tot een hoge betrokkenheid van de medewerkers. Volgens de TUIgether-cijfers, de vragenlijst waarmee we de tevredenheid van de medewerkers onderzoeken, is 77% van onze medewerkers tevreden met zijn/haar baan bij TUI en 79% is trots deel uit te maken van het TUI-team. We doen er alles aan om in de toekomst onze positie als aantrekkelijk bedrijf te consolideren.”

Bij TUI België werken de 2300 medewerkers in zeer diverse functies bij de touroperator, in de reisagentschappen en bij de luchtvaartmaatschappij.