Na een eerdere aanpassing van het negatief reisadvies voor het Tunesisch vasteland in februari 2017, heeft de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken ook de regio Djerba en de kustlijn tussen Djerba en Zarzis gelijkgeschakeld. Verhoogde waakzaamheid blijft nodig en er wordt aanbevolen een verblijfplaats te kiezen waar de nodige veiligheidsmaatregelen worden voorzien. TUI, het vroegere Jetair, herneemt alvast de vluchten en het hotelaanbod op Djerba vanaf 28 oktober eerstkomend, ofte de eerste vertrekdag van de herfstvakantie.

Er zullen het hele winterseizoen door 2 TUI fly vluchten per week vertrekken vanuit Brussel, op dinsdag en zaterdag. “Zowel onze hoteliers als TUI doen een financiële inspanning om de bestemming weer op de kaart te zetten na deze positieve bijsturing”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van de reisorganisator met roots in Oostende. “Een week in all inclusive naar Djerba zal reeds kunnen vanaf € 299 per persoon.”

Djerba was tot het moment van de aanslag in Sousse (26 juni 2015) een bijzonder populaire bestemming voor zowel families, koppels als jongeren. De animatie in de hotels, de gunstige ligging aan een breed zandstrand en vooral de uitstekende verhouding kwaliteit-prijs van de meeste hotels lagen ten grondslag aan dit succes. Djerba kan sinds 29 augustus opnieuw geboekt worden.