Voor het komende zomerseizoen 2017 heeft TUI fly 330 vacatures. Daarmee komt het personeelsbestand van TUI fly op 1150. De uitbreiding van het aantal medewerkers komt er door de nieuwe vliegbestemmingen en de verhoging van de vliegfrequenties op verschillende bestaande bestemmingen. Omdat een vlotte communicatie met de reiziger een prioriteit is, heeft TUI fly in marge van deze aanwervingscampagne ook een pilootproject ontwikkeld dat instaat voor de organisatie en de financiering van een intensieve taalcursus.

TUI fly begint rond deze tijd zijn zoektocht naar 330 nieuwe medewerkers. Het gaat om 260 “cabinemedewerkers” (steward/stewardess op seizoensbasis) en om 70 piloten. Alle nieuwe rekruten moeten in dienst zijn tegen de start van het toeristische zomerseizoen. Het cabinepersoneel (steward/ess) moet geen relevante ervaring voorleggen. TUI fly biedt zelf een opleiding aan van acht weken. Deze bestaat uit 3 onderdelen: theorie, training op de grond, training in de lucht.

TUI fly, tot voor kort Jetairfly, is de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van België. In 2015 vervoerde ze 3,7 miljoen passagiers. De vloot bestaat uit 25 vliegtuigen van gemiddeld 5,9 jaar oud. Het TUI fly-netwerk omvat 187 lijnen die 111 luchthavens verbinden. TUI fly heeft een hybride businessmodel (vakantiegangers, zakentoerisme en VFR of “visiting friends and relatives”) en is de enige luchtvaartmaatschappij in België die vluchten aanbiedt vanuit alle Belgische luchthavens (Brussel, Charleroi, Luik, Oostende en Antwerpen). De vliegmaatschappij maakt deel uit van de Duitse TUI Group, de grootste toerismegroep ter wereld. Bij TUI Belgium werken vandaag al 2200 mensen.