TUI/Jetair pakt als enige reisorganisator uit met duurzaamheidsverslag

DuurzamToerismeJaarv#4EEB46 (2)TUI Belgium (Jetair, Jetairfly, Jetaircenter) heeft voor de tweede maal een duurzaamheidsrapport gepubliceerd met de titel “Duurzaam Toerisme” (periode 2012/2015). Het is daarmee nog altijd de enige Belgische reisorganisator met een zo gedocumenteerd duurzaam rapport. Met een ambitieuze “Better Holidays, Better World”– strategie (plan 2016/2020) engageert de de Duitse TUI Group, de wereldwijde nummer één in het toerisme, zich ook voluit in ons land via het Oostendse Jetair.

Dit moet blijken uit een hele reeks acties, zoals in het rapport vermeld. Zoals: 399 hotels met erkend duurzaamheidslabel, meer reizigers met focus op duurzaamheid, 34,3 procent minder gewicht/papier in de reisbrochures, het afschaffen van olifant onvriendelijke excursies in alle vakantiebestemmingen, kasten met 70.000 honingbijen geplaatst op dak van hoofdzetel (bescherming bedreigde habitat), CO2-uitstoot bij Jetairfly danig gereduceerd, gebruik van de 20 procent zuiniger Boeing 787 Dreamliner (enige vliegtuig van dit type in ons land), een ISO 14001 milieucertificaat, enzovoort, enzovoort.
TUI wil ook de komende vijf jaar onverminderd dezelfde weg blijven bewandelen. TUI Group zegt dat het 10 miljoen euro per jaar investeert om de positieve impact van het toerisme op de reisbestemmingen en hun bevolking te ondersteunen. (KC)