WAREGEM – TVH is geselecteerd als finalist voor de L&D awards (Learning & Development). Deze award beloont een bedrijf met een succesvol intern opleidingstraject. TVH schreef zich in met het project ‘Road to Leadership’. Daarin kregen collega’s uit de logistieke afdeling een opleiding tot de knelpuntberoep teamleader logistiek. Op 15 maart weet TVH of het tot winnaar gekroond wordt.

Als bedrijf dat volop inzet op een aangename werksfeer, voorziet TVH ook opleidingen voor medewerkers, zowel extern als intern. Via de TVH Academy kunnen de werknemers deelnemen aan specifieke trainingen, maar ook via ‘Iedereen leert’ werken aan persoonlijke groei. De opleiding waarmee het bedrijf nu kans maakt op de L&D award kwam er met een heel specifieke reden: TVH zoekt regelmatig nieuwe teamleaders logistiek om de groei van het bedrijf te ondersteunen en de grootte van de teams beheersbaar te houden. Het is echter moeilijk om geschikte kandidaten te vinden op de arbeidsmarkt. Daarom besliste het bedrijf om volop te investeren in eigen potentieel en via het nieuwe ontwikkeltraject ‘Road to Leadership’ de knelpuntfunctie van teamleader logistiek in te vullen.

Ontwikkelen van people skills

“Goede people skills zijn absoluut een must have bij de teamleaders van TVH”, vertelt Eline De Wilde, Learning & Development Specialist bij TVH. “Een duidelijk doel dus voor Road to Leadership: ontwikkeling van people skills, zodat logistieke medewerkers de sprong naar teamleader kunnen maken. Om dit te bereiken combineert Road to Leadership verschillende leermethodieken: klassikale opleiding, individuele coaching en zelfreflectie.”

De resultaten overtroffen de verwachtingen: de deelnemers zijn intussen succesvol doorgegroeid naar de rol van teamleader. Eline: “Het was een project in de echte ‘We Are One’-spirit van TVH: ontwikkeld door een samenwerking van HR en de logistieke afdeling. Vormgegeven door HR en de trainer, maar ook door de coaches uit de divisie logistiek en de deelnemers die zelf actief hun eigen leerproces in handen genomen hebben.”

Met deze opleiding was TVH niet aan zijn proefstuk toe. Zo organiseerde het bedrijf eerder ook al onder meer een technisch opleidingstraject om medewerkers te laten doorgroeien naar een meer technische functie.