Het management van de Waregemse TVH Groep heeft beslist niet langer mee te doen aan de opbodsituatie waarin het verzeild was geraakt. TVH wilde graag de hand leggen op het Britse Lavendon maar dat wilde de Franse concurrent Loxam ook. Resultaat was dat er heen en weer steeds meer geld werd geboden op Lavendon. Het laatste bod overschreed al de 500 miljoen euro. Lavendon was interessant omdat het aanvullende activiteiten bod.

Sowieso had TVH al twintig procent van de aandelen in handen. Dat aandelenpakket wordt nu uiteraard beduidend meer waard op de kapitaalmarkt. Lavendon is beursgenoteerd. De Britten moeten nu wel nog het Franse overnamebod goedkeuren. TVH deed eerder al pogingen om het Britse bedrijf te kopen. Dat gebeurde eerder al in 2010 en 2011, maar ook toen tevergeefs. Niet langer meedoen aan de opbodsituatie, lijkt de meest redelijke beslissing.

TVH, heftruckspecialist, is wereldwijd actief en heeft om en bij de 5.200 medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft altijd zijn familiaal karakter behouden (de families Vanhalst en Thermote) en mag beschouwd worden als één van de absolute sterbedrijven van West-Vlaanderen.