TVH goed voor 324 nieuwe jobs

JasperEline_HR

Het Waregemse TVH, bij het grote publiek bekend als Thermote & Vanhalst, nam in 2015 voor de vestigingen in België 324 nieuwe mensen in dienst. Het betreft een record op jaarbasis. De firma heeft  door de constante groei van de activiteiten en de interne mutaties, momenteel nog 85 vacatures open staan. Het grootste aantal ingevulde vacatures had betrekking op logistieke en technische activiteiten. Daarnaast stonden er ook vacatures open binnen de afdelingen marketing, finance, HR en IT.

 Momenteel heeft TVH nog een tekort aan technische en IT-collega’s. Zo staan er voor de IT-afdeling 15 vacatures open en zitten er nog 15 in de pipeline. Hoewel de firma wereldwijd een IT-afdeling van 120 mensen heeft, wordt TVH meestal niet als een werkgever voor IT’ers gezien. De creatie van de webpagina’s bi2t.tvh.com zou daar verandering moeten in brengen. Bi2T is de afkorting voor Business Innovation through Information Technology. De website toont hoe divers de IT-afdeling bij TVH is en via de blog komt ook de mens achter de IT’er aan bod.

Veel vacatures aanbieden betekent een grote stroom aan sollicitanten. TVH voerde daarom in 2015 enkele nieuwigheden in de selectieprocedures door. Zo kunnen geïnteresseerden zich sinds vorig jaar via de website www.werkenbijtvh.be sneller registreren. Voor technische functies laat de firma de sollicitanten zelfs een paar uur op de werkvloer meedraaien. Deze nieuwe aanpak zorgt ervoor dat de selectieperiode kort en degelijk verloopt. Beide partijen krijgen op deze manier ook meer zekerheid, wat van groot belang is voor een sollicitant die van job verandert. “Door de constante groei van de firma en de interne mutaties, blijven wij nieuwe collega’s zoeken,” zegt Elne Ampe van de HR-divisie. “Wij voorzien interne opleidingen en ondersteuning voor collega’s die onvoldoende ervaring en/of kennis hebben, maar waarvan wij geloven dat zij over de ‘TVH-waarden’ beschikken.” “Met TVH-waarden bedoelen wij onder andere enthousiasme, dynamiek, zin voor initiatief, collegialiteit en flexibiliteit.”, aldus Jasper Messely, adviseur voor rekrutering en selectie. (KC)