De voorbije dagen was er veel te doen rond nieuwe cijfers van het VBO waaruit blijkt dat werkgevers te veel zouden focussen op opleiding en ervaring en te weinig op de motivatie van – vaak jonge – kandidaat-werknemers. TVH, immer in volle expansie, en met meer dan 120 vacatures op de teller, reageert.
Volgens de bevraging denkt ruim de helft van de jongeren (53,8  procent) dat werkgevers afknappen op hun gebrek aan ervaring. Bovendien beweren meer dan vier op de vijf jongeren dat werkgevers vaak onterecht iemand met ervaring zoeken. Kaderlid Bart Loncke van TVH Group nuanceert: “Bij TVH zijn bijna 20 procent van onze werknemers jonger dan 25 jaar. Wij hebben ook heel wat functies waarvoor jonge werknemers net uiterst geschikt zijn.”
En of ervaring gewenst is? “Uiteraard is ervaring een belangrijk aspect in elke onderneming, maar bij TVH krijg je als werknemer de kans om die ervaring on the job op te bouwen”, aldus Loncke. “Daarnaast gelooft de firma sterk in een goede mix van verschillende leeftijden en verschillende profielen. TVH zegt dat het de voorbije jaren fors investeerde in verschillende interne opleidingsmodules. Om het gebrek aan technisch geschoolde medewerkers op te vangen, creëerde het bedrijf een “Become technologic”-module en een traineeship “Technical Buyer”. Op die manier vult TVH zijn eigen knelpuntposities in met gemotiveerde collega’s. Dat is een dubbel voordeel, want het geeft mensen de kans om door te groeien, en daarnaast raken moeilijke vacatures toch ingevuld! Heel recent lanceerde TVH ook een Management Development Traineeship, dat zich dan weer richt op een heel ander profiel.”
TVH heeft ook een antwoord klaar voor de andere aspecten uit de bevraging, omtrent evenwicht werk-privé en mobiliteit bijvoorbeeld. “Als familiebedrijf ondersteunt TVH als geen ander de balans tussen werk en privé met flexibele werkomstandigheden en andere voordelen,” zegt Loncke. “Verder garandeert onze gunstige ligging vlakbij de E17 een snel en bijna fileloos traject, zeker in de oost-westverbinding, waardoor TVH binnen het uur bereikbaar is vanuit heel Oost- en West-Vlaanderen en een groot deel van Henegouwen!” De organische groei bij TVH toont zich zowel in tijdelijke als in vaste contracten die jongeren de kans geven om te proeven van het bedrijf en de job. Het type aanbieding is heel afhankelijk van de afdeling en de concrete functie. Via www.werkenbijtvh.be krijgen de werkzoekenden een duidelijk overzicht van alle openstaande posities, in klare taal omschreven. Een bewijs dat het werkt? In de loop van 2016 werden 444 nieuwe posities ingevuld, 35 procent daarvan ging naar mensen onder de 25 jaar.