De Waregemse TVH Group kondigde zopas de overname aan van de Duitse activiteiten van Lavendon uit de Loxam Group. Loxam is de onbetwiste leider in de verhuur van industriële machines in Europa, met een geconsolideerde omzet van om en bij 1.330 miljoen euro omzet in 2016 en ongeveer 7400 werknemers. Het volledige aandelenkapitaal van Lavendon Holding (Duitsland) en Gardemann Arbeitsbühnen (samen “Gardemann”) wordt overgedragen naar West-Vlaanderen. Voor TVH vormt deze overname een unieke gelegenheid om de toonaangevende merken – Mateco en Gardemann – te combineren en zo verder zijn positie op de Duitse markt te versterken. De groeistrategie van TVH is om actief te zijn op selectieve markten, waar het bedrijf één van de toonaangevende gespecialiseerde verhuurbedrijven kan worden.

In lijn met de strategie om te focussen op markten waar een leiderschapspositie kan behaald worden, laat deze transactie Loxam toe om middelen te verplaatsen naar andere markten in Europa en in het Midden-Oosten. Beide partijen zien nieuwe mogelijkheden om in Duitsland verder te blijven groeien op de markt van de algemene verhuuractiviteiten, waar de focus blijft op liggen. Pascal Vanhalst, CEO van TVH Equipment zei: TVH is ervan overtuigd dat deze combinatie tot een succesvol team zal leiden, met een duidelijke focus op het onafgebroken leveren van een uitstekende en bevredigende klantenservice. We nodigen alle ervaren en gemotiveerde teamleden van Gardemann uit om deel te nemen aan de creatie van het grootste netwerk van verhuurkantoren voor hoogwerkers in Duitsland.” Gérard Déprez, voorzitter van Loxam, voegde eraan toe: Ik ben ervan overtuigd dat TVH een goede thuis zal zijn voor het bekwame en ervaren managementteam en de werknemers van Gardemann. Zij krijgen de kans om de krachten te bundelen met de Duitse leider in hoogwerkerverhuur en kunnen bijgevolg profiteren van de groeiperspectieven aangeboden door TVH.”

TVH Group is een internationale groep met klanten in meer dan 170 landen en is onderverdeeld in 2 business units: TVH Parts en TVH Equipment.