WAREGEM – De families Thermote en Vanhalst zetten een volgende en toekomstgerichte stap in de verdere uitbouw van TVH. Zij waren tot eind 2017 dagelijks operationeel actief in het Waregemse bedrijf. Nu zetten ze een stap terug en treden ze allebei toe tot een nieuw opgerichte Raad van Bestuur met een extra muros voorzitter in de persoon van Zwevegemnaar Patrick Lecluyse (ex-Betafence en nu CEO bij Van Moer Logistics). 

TVH benoemde ook twee CEO’s met Dominiek Valcke als leider van de business unit ‘Parts’ en Armin Rappen als voorman van de business unit ‘Equipment’. Valcke was al jarenlang CEO van de TVH Group. Armin Rappen was CEO van Mateco, het Duitse verhuurbedrijf dat deel uitmaakt van de business unit Equipment.

TVH, wereldspeler voor de verkoop van machines en voor onderdelen voor material handling, industrial vehicles en landbouwmachines, werd opgericht in 1969 door Paul Thermote en Paul Vanhalst. In het familiebedrijf pur sang stond ook de tweede generatie al jaren mee aan het roer. Om het altijd groeiende bedrijf alle kansen te blijven bieden in de toekomst, ruilen de families hun operationele rol in voor een zetel in de nieuwe Raad van Bestuur.

Voor beide business units werd, in het kader van degelijk bestuur, ook een Raad van Bestuur opgericht. Patrick Lecluyse (CEO Van Moer Logistics) wordt voorzitter van beide Raden van Bestuur. Voor Parts treedt ook Jan Vander Stichele (voorzitter Raad van Bestuur Lotus Bakeries) toe als externe bestuurder. Voor Equipment is Luc Missorten (onder meer bestuurder bij Ontex en Barco) de tweede externe bestuurder.

Lange termijn visie en strategie

Eén van de eerste uitdagingen wordt de verdere verzelfstandiging van de beide business units. Dat laat zowel Parts als Equipment toe om nog beter in te spelen op de eigen marktomgevingen en uitdagingen. De beide business units blijven in de toekomst wel slim samenwerken. De families Thermote en Vanhalst benadrukken dat zij TVH in familiale handen willen houden, ook voor de komende generaties. Vanuit de Raad van Bestuur zullen zij, samen met de beide CEO’s en de externe bestuurders, werken aan en waken over de langetermijnvisie en strategie van TVH. Vanuit hun nieuwe rol zullen de families ook werken aan de voorbereiding van de volgende generaties en hun verantwoordelijkheden opnemen als familiale aandeelhouders.