GlowfishInteractive_McGruffTEDD_Prototype01_Screenshot_01DAE Studios en Glowfish Interactive uit Kortrijk krijgen dit jaar elk 40.000 euro steun van het Vlaams Gamefonds. Beide start-ups hebben hun thuisbasis in de nieuwe Howest-business accelerator The Hive. Slechts acht gamebedrijven krijgen dit jaar ondersteuning uit het fonds.
Het Vlaams Gamefonds werd in 2012 opgericht. Het Fonds heeft tot doel de creatie van games door Vlaamse gameontwikkelaars te stimuleren en financieel te ondersteunen. Het beheer van het Gamefonds werd toevertrouwd aan het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw (VAF), dat veel ervaring heeft met het behandelen van steunaanvragen in de audiovisuele sector. Gameprojecten kunnen ingediend worden in een relatief vroeg stadium (aanvraag preproductiesteun voor het uitbouwen van het project) en/of in een
productierijper stadium (aanvraag productiesteun voor het realiseren van het project). De aanvrager is het bedrijf dat het game ontwikkelt.
DAE Studios krijgt steun voor de ontwikkeling van ZombieSwipe, een mobiel spel dat ontwikkeld wordt voor iOS, Android en Windows.
Glowfish interactive ontwikkelt dan weer een topdown action adventure game dat zich afspeelt in een fictieve wereld die vergelijkbaar is met oldschool games als Mario. (KC)