Twee West-Vlaamse bedrijven dingen mee naar prestigieuze Henry van de Velde award

Twbednet-01-introee West-Vlaamse bedrijven zijn in de running voor het winnen van de Henry Vandevelde award (of beter één van de vele awards). De bedrijven in kwestie zijn enerzijds het Brugse (Assebroek) Cides dat uitpakt met Bednet (een systeem dat kinderen die niet naar school kunnen, in staat stelt om toch thuis de les te volgen via PC), en anderzijds het Tieltse Lampe Textiles dat uitpakt met Squid (een zelfklevende transparante stof als raambekleding).

Vlaams design in 2016 moet relevant zijn. Het moet een antwoord geven op actuele vraagstukken. De Henry van de Velde award gaat over de waarde en de impact van design op onze economie, onze maatschappij en het klimaat. Wie deze prijs winst bewijst dat design en functionaliteit, creativiteit en ontwerp hand in hand gaan. De prijs wordt toegekend in verschillende categorieën zoals ecologie, efficiency, levenskwaliteit, feel good, communicatie, gezondheid, collectiviteit en design research.

Liefs 25 bedrijven dingen naar één van de onderscheidingen. Op 19 januari van volgend  jaar ontvouwen de organisatoren hun geheimen op een event in de Brusselse BOZAR. (KC)