BRUGGE, KUURNE – Twee West-Vlaamse horeca-ondernemers, een uit het zuiden en een andere uit het noorden van West-Vlaanderen, hebben beslist om de krachten zoveel mogelijk te bundelen. De Neve Roomcentrale (Kuurne) en Horeca Totaal (Brugge/Oostende) sloten een akkoord in die zin, overeenkomstig het principe dat één plus één ook drie kan zijn.

De Neve Roomcentrale en Horeca Totaal bundelen de krachten voor de verdeling van hun producten naar het brede horecakanaal. Het bericht verscheen op facebook en werd ook bevestigd. De Neve Roomcentrale staat in de sector bekend  als producent en verdeler van zuivelproducten. Het bedrijf produceert room onder eigen naam, maar verdeelt naast het eigen merk ook alle grote zuivelmerken aan verschillende sectoren. Horeca Totaal, met vestigingen in Brugge en Oostende, biedt naast internationale producten ook een rijk assortiment aan van artisanale, lokale, duurzame en innovatieve producten. Ruim 85 procent van dat aanbod vindt zijn weg naar de horeca in West- en Oost- Vlaanderen en ook de provincie Antwerpen. De overige 15 procent is bestemd voor ziekenhuizen, scholen en diverse instellingen.

Horeca Totaal verrijkt nu zijn zuivelafdeling met de producten van De Neve Roomcentrale en zal daarbij instaan voor de logistiek naar het cliënteel van De Neve. Door deze samenwerking kan Horeca Totaal de zuivelproducten aanbieden aan betere prijzen. “Als familiebedrijf hechten wij groot belang aan een optimale kwaliteit voor zowel onze eigen productie als onze service”, aldus Dirk De Neve in een reactie in de media. “Dankzij deze samenwerking kunnen we ons sterker concentreren op de productie van ons eigen merk. Het is zelfs de bedoeling om onze productie in Kuurne nog uit te breiden. Met een partner als Horeca Totaal weten we dat de service inzake leveringen en distributie zo mogelijk nog beter zal worden.”

West-Vlaams DNA

Beide zaakvoerders zien hun samenwerking als een schoolvoorbeeld van een win-win. Beide bedrijven kunnen nog sterker focussen op hun sterktes en zo hun klanten beter bedienen. De samenwerking heeft ook geen negatieve consequenties voor de tewerkstelling. “Dat we onze activiteiten als West-Vlaamse ondernemers kunnen samenbrengen, betekent wel iets”, vindt Dirk De Neve nog. “We mogen best trots zijn op dat typisch West-Vlaamse ondernemerschap. Ons DNA is in beide gevallen dat van een lokaal verankerd familiebedrijf met een rijke traditie, dat steeds wil blijven focussen op een hoogstaande kwaliteit. Bij alle gesprekken voelde ik meteen dat de bedrijfscultuur aan beide kanten gelijkaardig is. Ik ben blij dat we deze stap kunnen zetten. Het geeft ons de kans om in Kuurne onze productie gevoelig uit te breiden en te verbeteren.”

Roderick D’Hoore deelt de analyse van zijn collega uit Kuurne. “De klanten van De Neve Roomcentrale zijn er van verzekerd dat de service die ze krijgen waar mogelijk nog verbetert”, zegt D’Hoore. “Dat zij nu ook de kans krijgen om te genieten van het bredere aanbod van Horeca Totaal is voor hen en voor ons ook een interessante opportuniteit.”