Twintigers Jonas Buyse en Thijs Noyen varen eigen bankkoers

ing-ex

Het sociale drama van ING zindert nog na. Toch leert de praktijk dat er zich voor de medewerkers die zonder werk komen te zitten, vaak snel een alternatief aandient. Of je kan ook dynamisch anticiperen zoals een aantal piepjonge West-Vlaamse ING-medewerkers deden die al dan niet de bui zagen hangen. Jonas Buyse en Thijs Noyen zijn in dat geval. Buyse nam al op 1 februari 2014 het ING-kantoor in Lendelede over, en zopas heeft hij een nieuw hoofdstuk geschreven in zijn jonge leven als bankier, door een partnership aan te gaan met Thijs Noyen.

Kort na het bezegelen van die entente heeft het duo al twee overnames gedaan, door met name de ING-kantoren in Emelgem (Izegem) en Ingelmunster mee in de portefeuille op te nemen. “Emelgem was reeds een zelfstandig kantoor waarbij de overlaters meegestapt zijn als bediendes in ons verhaal,” zegt Jonas Buyse. “Ingelmunster was een kantoor van de bank zelf die werd verzelfstandigd.”

Thijs Noyen en Jonas Buyse zijn allebei 26 jaar, maar zeer enthousiast en gedreven. “We willen graag onze voetafdruk zetten in de regio Kachtem, Emelgem, Ingelmunster en Lendelede,” aldus de jonge bankiers. Hun banken gaan verder onder de vlag Bureau Buyse-Noyen. “Graag willen we dé referentie worden in de streek wat bankieren betreft,” zegt Jonas Buyse. “Samen met een ervaren team trekken we de kaart van stabiliteit, expertise en flexibiliteit.” Onze commentaar: chapeau! (KC)