Typhoon investeert fors

IMG_5366De in Beveren-Leie gevestigde kmo Typhoon van het duo Frederic Bulcaen en Kris-Devidt, investeert 1,5 miljoen euro in zijn productie apparaat. Het familiebedrijf, goed voor een omzet van om en bij de 10 miljoen euro, mag zich marktleider en de referentie noemen op het vlak van industriële ontstoffing en luchttechniek. Om die positie te behouden wordt een nieuwe lasersnijmachine in gebruik genomen. Op de site in Beveren-Leie werd recent ook een nieuwe productiehal aangesneden die gebruikt wordt als universele testruimte voor stofafzuiging en pneumatische transporten. Typhoon mag zich de enige speler van de sector noemen met een officiële testruimte voor ventilatoren.

“Willen we onze klanten blijven ontzorgen, dan moeten we blijven investeren in nieuwe technologieën, in een een gepaste organisatie en in een modern productie-apparaat,” zegt gedelegeerd bestuurder Kris Devidt. Typhoon is niet alleen actief in eigen land maar ook over de grenzen. De referentielijst oogt indrukwekkend.

Sinds het duo Bulcaen-Devidt de zaak overnam (2010) heeft de kmo een hoge vlucht genomen. In Beveren-Leie werd ook werk gemaakt van een soort mini businesscentrum, waar start-ups of kleine kmo’s terecht kunnen in een totaal opgefriste omgeving. (KC)