Unilin, specialist in vloerbekleding, isolatiematerialen en panelen, zoekt maar liefst 65 nieuwe medewerkers. Het bedrijf uit Wielsbeke werft vooral technische profielen aan. Omdat werken bij Unilin niet alleen interessant, maar ook plezant mag zijn, pakt de West-Vlaamse werkgever uit met een ludieke HR-campagne. In een filmpje is te zien hoe een bromfiets het begeeft, een kopieermachine blokkeert of een koersfiets stuk raakt. Het overkomt Ruth Beeckmans allemaal. Met een verborgen camera in haar kielzog, gaat ze op zoek naar “handige harry’s” die haar kunnen helpen. Wie hierin slaagt, wordt uitgenodigd om bij Unilin te solliciteren.

De grootscheepse zoektocht naar nieuwe medewerkers is een logisch gevolg van de recente investeringen. De voorbije jaren installeerde Unilin een hoogtechnologische productielijn ter waarde van 10 miljoen euro in Wielsbeke, thuishaven van de gekende Quick-Step vloeren. Om verdere technologische innovatie in deze slimme fabriek te stimuleren, is het bedrijf op zoek naar technische profielen zoals machinebedieners, technici, heftruckbestuurders en ingenieurs.

Unilin dat geleid wordt door Bernard Thiers en Paul Decock (zoon van Frans Decock), laat weten dat het in zijn HR-campagne vooral ook op zoek gaat naar teamplayers. Teamwork is geen hol begrip in het bedrijf waar al jaren een “Happy Work-out”-strategie wordt toegepast. “Werken bij ons is leuk”, vertelt Nick Leenaert, de man die talent opspoort. “We dagen onze medewerkers niet alleen professioneel uit, maar investeren ook in hun persoonlijk welzijn. Door middel van acties rond veiligheid en gezondheid, maar evengoed met events en activiteiten die de sfeer onder de collega’s hoog houden.”