Naar aanleiding van de ‘Dag van de Ondernemer’ bracht Unizo-Roeselare hulde aan Rik De Nolf, boegbeeld van Roularta Media Group. Hij leidde het beursgenoteerde bedrijf tussen 1981 en 2016 als CEO, en is nu nog altijd ‘incontournable als belangrijkste mede eigenaar en voorzitter van de raad van bestuur. Het operationeel management heeft hij inmiddels overgelaten aan zijn schoonzoon Xavier Bouckaert. 

Unizo-Roeselare noemt het geen toeval dat gekozen werd voor Rik De Nolf. De laureaat zelf was verrast door de hulde, want hij was vooraf niet op de hoogte gebracht. Onder meer minister-president Geert Bourgeois en de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq woonden het heimelijk georganiseerde feestje in de ‘villa’ aan de Meiboomlaan bij. Ze hadden niets dan lof voor de ondernemer die inmiddels de 65 voorbij is en de architect was van de groei van RMG in de voorbije decennia.

De altijd bescheiden gebleven en erg sociaal gedreven De Nolf werd geroemd als een durver én een doener, een ondernemer pur sang die altijd maar grenzen wil verleggen en daarin ook altijd bijzonder succesrijk is geweest. Roularta zelf werd als ‘huis-aan-huis distributeur van streekbladen’ opgericht in de jaren vijftig door de in 1981 schielijk overleden jurist Willy De Nolf, waarna Rik De Nolf hem opvolgde.