UNIZO Kortrijk kaartte recent bij het stadsbestuur het ondernemersklimaat in Kortrijk aan. UNIZO plaatste onder andere de mobiliteit, het afsluiten van tunnel Doorniksewijk en de handhaving van het parkeerbeleid voor leveranciers/aannemers op de agenda. Er kwam ook een nieuw voorstel uit de bus: een WhatsApp-groep tussen UNIZO Kortrijk en de stad om opduikende problemen snel en zonder veel commotie aan te pakken. Dirk Dupont, voorzitter UNIZO Kortrijk: Onze UNIZO leden hebben vanaf nu een directe toegang tot het stadsbestuur. Het enige wat zij moeten doen is bellen/mailen naar mij of regioverantwoordelijke Mattijs Baekelant en wij kunnen, indien noodzakelijk, het probleem bespreekbaar maken bij het stadsbestuur. We moeten hierbij benadrukken dat er vanuit de stad veel goodwill is om onze ondernemers van dienste te zijn. We zijn hen daarvoor dankbaar. Een eerste voorbeeld betrof het openstellen van de tunnel aan de Doorniksewijk op 12 april, een van dè invalswegen van Kortrijk. UNIZO merkte op dat de tunnel op de dag na het oprijden van de paasfoor nog steeds afgesloten was. We kaartten dit aan bij de stad via WhatsApp en 15  minuten later was de tunnel open voor alle verkeer. Veel sneller kan dit niet gaan. We hopen om zo nog veel te kunnen betekenen voor Kortrijkse ondernemers.”

UNIZO Kortrijk werkt momenteel met stad Kortrijk ook aan een duidelijke communicatie over wat wel en niet mag als het op laden/lossen/herstellen in de stad aankomt. Regioverantwoordelijke Mattijs Baekelant:  “Het is voor hen momenteel niet altijd duidelijk wanneer zij op Shop&Go mogen staan, wanneer ze het winkelwandelgebied mogen binnenrijden of wanneer ze een vergunning voor inname openbaar domeinmoeten aanvragen. Met alle gevolgen en frustraties vandien, zowel voor de stad, PARKO als de ondernemers. We hopen deze of volgende week het plan te kunnen afwerken, zodat de ondernemers met een gerust hart hun klanten kunnen bedienen. We zullen daarover een gezamenlijk schrijven verspreiden. Verdere suggesties blijven altijd welkom.”

De Whatsapp-groep bestaat uit: Vincent Van Quickenborne, Axel Weydts, Rudolf Scherpereel (schepen economie), Heidi Debels, Elke Vanderbeken, Jean-Paul Vandewinckele (directeur PARKO) en Mattijs Baekelant (regioverantwoordelijke UNIZO Zuid West-Vlaanderen). Burgemeester Vincent Van Quickenborne, schepen Rudolf Scherpereel en schepen Axel Weydts staan vierkant achter het initiatief: “Wij willen samenwerken met al wie onderneemt in de stad”, heet het. Een goede communicatie is daarbij cruciaal, vandaar deze WhatsApp groep.”