BRUGGE – UNIZO West-Vlaanderen heeft het gehad met de politieke spelletjes rond een nieuw Brugs beurzencomplex. Het is tijd voor actie in het belang van de economie, vindt voorman Frederik Serruys.   

Midden 2015 schreef UNIZO West-Vlaanderen een open brief waarbij het aandrong op een snelle beslissing in het dossier van de nieuwe Brugse beurshal. De ondernemersorganisatie was eind vorig jaar dan ook verheugd met de voorstelling van het project. Al is UNIZO zich bewust van enkele knelpunten zoals de parkeergelegenheid, toch is ‘het’ momentum daar om eindelijk zichtbare stappen te zetten in dit cruciaal dossier. “Politieke spelletjes mogen dit momentum niet verstoren”, aldus het bestuur van UNIZO West-Vlaanderen. “Onze lokale en regionale economie is immers veel meer waard.”

Frederik Serruys, directeur UNIZO West-Vlaanderen: “Het is belangrijk dat we voortgang maken en dat er snel een multifunctioneel gebouw in gebruik genomen kan worden. Zo zal Brugge eindelijk beschikken over een accommodatie die past bij zijn centrumfunctie. Hierdoor zullen steeds meer organisatoren kiezen voor Brugge als uitvalsbasis voor hun evenement. Niet enkel belangrijk voor de ‘image’ van de stad maar dit zal zich ook positief laten voelen bij onder meer de Horeca.” 

UNIZO West-Vlaanderen heeft recht van spreken want met ‘Bouwen Wonen Nu’ organiseert het één van de grootste evenementen in de beurshal. UNIZO wil met zijn expertise dan ook graag bijdragen tot een schitterend project met uitstraling tot ver buiten Brugge.