Urban Crops opent kantoor in Miami

urban-crops-miamiHet West-Vlaamse landbouwtechnologiebedrijf Urban Crops startte deze week zijn activiteiten in de Verenigde Staten. Een stunt. Het bedrijf koos voor een kantoor in Miami als hoofdkwartier voor Noord- en Latijns-Amerika. Deze opening is de volgende stap in de globale ambitie van het start-up bedrijf om de referentie te worden in de nieuwste teelttechnologie van het kweken van planten in een gecontroleerde omgeving zonder zonlicht en met behulp van led-groeilampen. Urban Crops is een aanbieder van totaaloplossingen in de verticale landbouw en is op dit moment aan een internationale uitbreiding bezig door eigen buitenlandse kantoren en een netwerk van sales agenten. Pieter De Smedt zal het hoofdkwartier in de VS leiden voor Urban Crops. “Gezien de grootte van de Amerikaanse markt en de vele aanvragen die we ontvingen de voorbije maanden is de opening van een eigen vestiging in de VS een logische stap”, zegt Maarten Vandecruys, zaakvoerder van Urban Crops. Het Urban Crops team (België en Verenigde Staten) was deze week ook aanwezig op New York Indoor AgCon, de grootste conferentie in de VS over de indoor agricultuur industrie.

 Urban Crops is sinds jaren bezig met het zoeken van een oplossing voor de globale voedseluitdagingen, gezien de groeiende wereldbevolking. Vandaag is tachtig procent van de landbouwgond in de wereld reeds in gebruik en tegen 2050 zal een grote meerderheid van de wereldbevolking in steden leven. Na eerst de haalbaarheid van landbouw op daken te hebben bestudeerd is het bedrijf overgestapt naar meer schaalbare totaaloplossingen en ontwikkelde het een producten- en serviceportfolio voor geïntegreerde en geautomatiseerde verticale indoor landbouw. De infrastructuur kan geïnstalleerd worden in nieuwe gebouwen, maar ook in bestaande (industriële) gebouwen en ongebruikte ruimtes van bijvoorbeeld appartementen en kantoren.  Bovendien geeft het de klanten de mogelijkheid om lokaal te groeien, oogsten en consumeren, op dagelijkse basis en in elk gekozen volume. Dat alles goedkoper bovendien.

 De plantgroei-systemen van Urban Crops zijn geautomatiseerd, op maat gemaakt en geschikt om geïntegreerd te worden in bestaande processen om planten verder te verwerken. Urban Crops heeft ook een eigen aanbod van standaard groeicontainers. De totaaloplossingen van Urban Crops omvatten ook een eigen assortiment aan zaden, substraten en nutriënten geschikt om te gebruiken in zijn groei-installaties en geoptimaliseerd volgens de ontwikkelde groeirecepten.  Op dit moment hebben de plantbiologen van Urban Crops meer dan 160 variëteiten van gewassen ontwikkeld die kunnen gekweekt worden in een “incubator” die speciaal voor de indoor landbouw ontwikkeld wordt. In België (Beveren-Leie) heeft het bedrijf sinds februari van dit jaar de grootste geautomatiseerde indoor farm in Europa gebouwd. Deze installatie wordt hoofdzakelijk gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling en voor het testen van gewassen voor potentiële klanten.  De hoofdzetel van Urban Crops bevindt zich in Beveren-Leie (Waregem). In West-Vlaanderen bevindt zich het hart van de West-Europese groente-industrie, omringd door internationaal erkende machinebouw bedrijven. (KC)