Bent u een creatieveling, marketeer, technicus, ontwikkelaar, ondernemer of designer? Heeft u zin om uw competenties, ervaring of ideeën te laten zien? Vanaf vrijdag en drie dagen lang kan u dan voor een kick-off event terecht in het Noord-Franse Valenciennes waar een nieuw grensoverschrijdend project wordt voorgesteld met aan boord Franse, Waalse en West-Vlaamse partners. De bedoeling is eenvoudig: opkomend jong talent opsporen en begeleiden naar een ondernemersavontuur.

Aspirant ondernemers krijgen in Valenciennes de kans om hun ideeën voor te stellen aan een professionele jury. Alleen of met een groep, met of zonder idee, iedere creatieveling kan gedurende 54 uren een echt ondernemersproject ontwikkelen. Hij of zij krijgt daarbij professioneel advies of gepersonaliseerde begeleiding door een team van 15 coaches alsook instrumenten om het project te concretiseren. Aan het einde van de driedaagse pitcht elke team zijn project voor een jury van experts uit de drie deelnemende regio’s (grensoverschrijdend). Het einddoel: doorgroeien naar een echte onderneming en dat onder begeleiding.

Het grensoverschrijdende project, gesteund door EU-geld, kreeg de naam Protopitch 3.0 mee. Het concept staat onder leiding van Pictanovo, dat begeleiders van  start-ups en innovatieve ondernemingen groepeert uit de culturele, de creatieve en de digitale beeldbewerking. Deze groep van begeleiders komen uit de drie windstreken: Noord-Frankrijk, Wallonië en West-Vlaanderen. Vlaamse partners zijn de Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West) en TUA West (provincie West-Vlaanderen). De Waalse partners zijn La Maison de l’Entreprise uit Mons en Wap’s Hub uit Doornik. Het project duurt tot en met juni 2020 en richt zich tot studenten, prestarters en (jonge) ondernemingen.

Info: website www.sw-valenciennes.fr/nl of contact opnemen met Inge Dekyvere, projectverantwoordelijke voor OC West, T 056 / 280 925, e-mail inge.dekyvere@ocwest.be