Van Marcke gaat de ecologische toer op

Caroline Van Marcke zet in op ecologie

Caroline Van Marcke zet in op ecologie

De Kortrijkse firma Van Marcke, sanitair specialist, wil zichzelf meer dan ooit een groen imago aanmeten. Daarom ontwikkelde het bedrijf in primeur een programma dat installateurs helpt bij de berekening van het door Europa opgelegde energielabel. Volgens Van Marcke zal de invoering van het Europese energielabel een revolutie teweeg brengen in de sector.

CEO Caroline Van Marcke wil ook nog veel verder gaan en kondigt een radicaal ecologische strategie aan. Bedoeling is om de ecologische en de CO2-voetafdruk substantieel te verminderen door onder meer het energieverbruik van de gezinnen aan te pakken. De Belgische woningen zijn vandaag verantwoordelijk voor 31 procent van de totale CO2-uitstoot in België. “We willen absoluut een klimaatambassadeur worden,” weet Caroline Van Marcke. “Daarom willen we radicaal  inzetten op duurzame producten en dito oplossingen rond warmte en watergebruik.”

Van Marcke is een Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap. Het Kortrijkse bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke. Vandaag telt de groep 1400 medewerkers.  Het buitenland is vrij belangrijk. Van Marcke is naast België ook actief in Nederland, Frankrijk, Luxemburg, de VS, Malta en Zwitserland. Van Marcke is een specialist in de distributie van sanitaire benodigdheden en centrale verwarming. (KC)