Van Marcke investeert 70 miljoen euro in een revolutionair nieuw distributiecentrum, pal langs de snelweg naar Rijsel. Donderdag werd de eerste steen gelegd van de nieuwe site. Het Kortrijkse bedrijf, dat Belgisch marktleider is in de distributie van sanitair en verwarming, centraliseert zijn logistieke diensten in een hyperduurzaam distributiecentrum in de transportzone LAR-zuid Kortrijk. Met deze investering van 70 miljoen euro gaat de familiale groep voluit voor excellentie in service. Het juiste product op het juiste moment in voorraad hebben, blijft cruciaal voor installateurs, retailers, promotoren en internetbedrijven. bieden, investeert Van Marcke in logistieke efficiëntie.
Op een terrein van 17 hectare in de transport- en logistiekzone LAR-zuid in Kortrijk verrijst tegen maart 2018 het distributiecentrum EDC (Excellent Distribution to Customers). Vanuit dit distributiecentrum, dat 80 procent van de orders automatisch zal afhandelen, gaat Van Marcke het netwerk in Frankrijk, België, Luxemburg, Nederland en Zwitserland beleveren. Het bedrijf, sinds jaar en dag verbonden met de regio, waar ook de meeste werknemers wonen, kiest bewust voor
regionale verankering. ““Het EDC komt in de plaats van het huidig distributiecentrum in Kortrijk en stelt ons in staat om zowel onze dienstverlening als ons maatschappelijk engagement te perfectioneren”, zegt Caroline Van Marcke, CEO van Van Marcke. “De wereld is economisch, geopolitiek en ecologisch in verandering. In die context zorgen wij voor levenskwaliteit. Enerzijds blijven we ambitieus in de ontwikkeling van producten en diensten, en mikken we op groei in nieuwe markten en productsegmenten. Anderzijds dragen we zorg voor het milieu en voor onze medewerkers, in lijn met het engagement dat we samen met meer dan 100 Captains of Society zijn aangegaan in het kader van het klimaatverdrag van Parijs. Het nieuwe platform moet dan ook een toonbeeld zijn van duurzaamheid.”

Het nieuwe distributiecentrum, de grootste investering ooit voor Van Marcke, is een showcase van duurzame technieken. De site is water- en CO2-neutraal, werkt met groene stroom en de logistieke diensten zorgen voor minder verpakkingsafval en een beperking van de vrachtwagenkilometers. Het aantal innovatieve toepassingen inzake milieu is niet op de vingers van twee handen te tellen.