De Kortrijkse groep Van Marcke is al decennia lang bekend als een topbedrijf in de sanitaire wereld. Minder bekend is dat er binnen de groep van CEO Caroline Van Marcke ook een heuse bank schuil gaat: de Izola Bank met roots in Malta. Deze Izola Bank zal nu via dochterbedrijf Izola Factor factoringdiensten aanbieden aan kleine en middelgrote ondernemingen op de Belgische markt.

Izola Bank, de bank van de Van Marcke Groep, lanceerde Izola Factor per 1 januari van dit jaar. Het is de bedoeling om klanten eenvoudig en snel toegang te geven tot extra financiering en hun administratie te vereenvoudigen. Factoring is een relatief onbekend maar daarom niet minder interessant concept in de financiële wereld: de bank koopt de nog openstaande facturen van haar klanten en zorgt in ruil voor een commissie voor een professionele inning. Klanten van Izola Bank zullen op een gebruiksvriendelijke website een online aanvraagformulier kunnen invullen. Op basis hiervan zal Izola Bank de financieringslimieten bepalen en de klanten begeleiden naar het factoringcontract. Via de website kunnen de klanten facturen uploaden en krijgen zij een duidelijk zicht  op de financiering en  hun debiteuren.

Izola Bank levert al meer dan dertien factoringdiensten aan de Van Marcke Groep en heeft een schat aan ervaring opgebouwd in dit domein. Op basis van deze ervaring heeft de Bank Izola Factor in de markt gezet. Andrew Mifsud, CEO van Izola Bank: “Izola Factor biedt factoringdiensten zonder verhaal aan, waarbij Izola Bank het risico van wanbetaling overneemt. Wanneer een klant een factuur uploadt via het portaal, stort Izola Bank binnen de 24 uur tot 90 procent van de factuurwaarde op de bankrekening van de klant. Dankzij onze ervaring met deze diensten binnen de Van Marcke Groep, levert het helpdeskteam van Izola Factor zeer professionele incassodiensten namens onze klanten. Het aanbieden van factoringdiensten op de Belgische markt was een evidente stap voor de Bank. Na de zachte lancering in 2016, zullen we ons volop richten op de invoering van Izola Factor op de Belgische markt in 2017. In de toekomst overwegen we de mogelijkheden voor uitbreiding naar andere landen.”

Izola Bank, volledig in handen van de Van Marcke Groep, verkreeg haar vergunning als kredietinstelling in Malta in 1994. De voorbije twintig jaar heeft Izola Bank haar activiteiten uitgebreid met een groeiend klantenbestand in Malta, België en Frankrijk, en een stevige reputatie opgebouwd dankzij een betrouwbare en efficiënte dienstverlening en de duurzame toegevoegde waarde die het de klanten levert. Izola Bank opereert vanuit Malta en biedt ook spaar- en termijnrekeningen aan op de Maltese markt tegen een zeer aantrekkelijke rente. De bank levert ook diensten aan zakelijke klanten in België en Frankrijk, met een aanbod van betalingsdiensten, spaar- en termijnrekeningen, zichtrekeningen en kredietfaciliteiten op korte termijn.