ROESELARE – Van Marcke wil zich meer dan ooit kanten tegen verspilling en wil terzake zijn volledige sociale verantwoordelijkheid opnemen. Restmateriaal uit de vorige Van Marcke toonzaal in Roeselare werd daarom weggeschonken aan de Kringloopwinkel in Roeselare.

De onderneming Van Marcke hanteert al meer dan tien jaar een filosofie van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen, wat tevens weerspiegeld wordt in haar slogan ‘thuis in warmte en water’ en haar missie ‘we care for quality of life‘. Met deze actie ‘gedoneerde goederen’ hoopt de firma mensen met een beperkter inkomen te kunnen helpen. Vanaf deze week zullen de Kringloopwinkels van Roeselare en Torhout een speciale actie lanceren, gericht op de handige doe-het-zelver of klussers. Zo  zal er in de winkel een speciale hoek ingericht worden om de producten aan te bieden. Na een periode van maximum zes weken zullen de nog niet verkochte producten verspreid worden over de vier winkels van Midden-West-Vlaanderen (Roeselare, Torhout, Izegem en Tielt). De Kringloopwinkels zullen de actie aankondigen via hun Facebookpagina en ook flyers en affiches verspreiden in het eigen distributie netwerk. 

De Kringloopwinkel Midden-West-Vlaanderen is de grootste promotor van hergebruik in de regio. Naast goederen brengt zij ook mensen opnieuw in de kringloop. Zij kiest ervoor langdurig werklozen en leefloontrekkers aan het werk te krijgen. Met de nodige ondersteuning kunnen zij misschien doorstromen naar vast werk.