In aanwezigheid van schepen van Economie Mathias De Clercq en tal van genodigden heeft het Kortrijkse accountants- en auditkantoor Vandelanotte het gloednieuwe kantoor in Gent in gebruik genomen. De verhuis kwam er nadat het kantoor in Deinze de toenemende groei van Vandelanotte niet langer de baas kon. De nieuwe vestiging aan de Gentse Bijenstraat kent een goede bereikbaarheid en diverse uitvalswegen. “We willen deze vestiging uitbouwen tot een multidisciplinair team, waar naast onze accountants ook fiscalisten, juristen en wie weet nog andere specialisten hun vaste stek hebben”, zegt zaakvoerder Nikolas Vandelanotte.
De ideeën voor een Gents kantoor vloeien voort uit de overname van het kantoor De Boever en Dewulf in Deinze in 2005. “Vanaf dat ogenblik speelde in ons achterhoofd de droom om ooit ook in Gent een kantoor te hebben. Twaalf jaar later is het eindelijk zo ver”, aldus Nikolas Vandelanotte. “Nu we hier zijn, hebben we grootste plannen met onze nieuwe, Gentse vestiging. Deze mooie stad is ongetwijfeld één van de economische sterkhouders van Vlaanderen. Een dynamische stad ook, waar heel wat gebeurt rond start-ups en scale-ups, maar bovenal een stad waar er heel wat potentieel is aan ondernemende, capabele en goed opgeleide mensen. Ideaal dus voor een kantoor als het onze dat het juist van die capabele en ondernemende mensen moet hebben, als potentiële klanten en als potentiële medewerkers. Met dat potentieel twijfelen we er niet aan dat Gent op korte termijn één van onze snelst groeiende kantoren zal worden.”
Het familiebedrijf Vandelanotte kent zijn oorsprong in het West-Vlaamse Wevelgem. Daar stampte Roger Vandelanotte bijna 70 jaar geleden de basis voor een succesvolle onderneming uit de grond. Vandaag is het kantoor over het hele land vertegenwoordigd, met naast Gent ook vestigingen in Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Kortrijk, Zele en het Waalse Doornik. Met maar liefst 280 medewerkers is Vandelanotte een grote speler op het vlak van accountancy, audit en tax.