Vandelanotte top in de “cloud”

vandelanotteHet Kortrijkse accountancy- en fiscaal advieskantoor Vandelanotte is door het Brusselse softwarehuis Exact uitgeroepen tot Belgische “cloud accountant 2015“. Het is de eerste maal dat Exact, wereldwijde leider op het vlak van businesssoftware in de cloud, de award uitreikt in België. In Nederland is de award op enkele jaren uitgegroeid tot een belangrijke waardemeter in de sector. De vakjury kroonde Vandelanotte unaniem tot winnaar omwille van zijn duidelijke visie en strategie in de migratie naar de cloud.

Met de prijs wil Exact vernieuwende accountancybedrijven bekronen die hun dienstverlening op een succesvolle manier verbeterden door toepassingen in de cloud. Daarmee wil de aanbieder van businesssoftware nieuwe ontwikkelingen stimuleren en de opportuniteiten die de cloud biedt, bekender maken bij een groot publiek.

De jury koos unaniem voor Vandelanotte als winnaar van de eerste editie. Het accountancybedrijf heeft acht vestigingen in België en heeft ruim 265 medewerkers in dienst. Jurylid Freddy Michiels, journalist en hoofdredacteur KMO Insider, geeft aan: “Vandelanotte is een grote dienstverlener, ze zijn een gevestigde waarde. Ze beseffen dat ze hun bedrijfsprocessen moeten omschakelen en zijn daar gestaag maar succesvol mee bezig”. De jury bleek ook gecharmeerd door de realistische aanpak van Vandelanotte. Het bureau is een ontwikkeling gestart van offline naar online werken. Volgens de jury heeft het kantoor Vandelanotte een duidelijke visie op de samenwerking met hun cliënten. “Het proces naar de cloud ondersteunt dat”, aldus Gerrit Veltkamp, Thought Leader bij Exact. Vandelanotte nam het in de eindronde op tegen twee andere genomineerden: Cynex uit Hasselt en Online Accountants uit Blankenberge. Ook zij maakten veel indruk op de jury. (KC).