Op 5 oktober lanceert projectontwikkelaar Vanhaerents het nieuw woonconcept SmartOne met de bijhorende woonconfigurator van de Waregemse scale-up Around Media. Dit is een 3D-tool om je eigen appartement te configureren.

Als projectontwikkelaar met een uitgesproken visie investeert Vanhaerents in mens en omgeving. Samen met Around Media, gespecialiseerd in 3D-toepassingen voor de vastgoedsector, lanceert ze een passend antwoord op de toenemende behoefte aan compacte woningen. Om open ruimte te bewaren moeten we immers allemaal compacter gaan wonen. Dat heeft uiteraard ook veel met betaalbaarheid te maken, iets waar steeds meer jongeren mee geconfronteerd worden bij de aankoop van hun eerste woning. Het SmartOne woonconcept biedt een antwoord op die prangende vraag: kwalitatief betaalbaar wonen zonder aan wooncomfort in te boeten.

Bij Vanhaerents verdiepte een team interieurarchitecten zich in de materie. “We stelden vast dat in een klassiek appartement al snel de grootte van een ruime slaapkamer aan gang verloren gaat”, legt interieurarchitect Marjan Tack uit. “Met ons SmartOne concept maken we doorgangen functioneel met veel aandacht voor opbergruimte, licht en doorzicht. “Om de betaalbaarheid te garanderen is een SmartOne unit ingenieus ontworpen. De vierkante meters worden enkel afgenomen van niet-functionele ruimtes: inkom- en nachthall worden in oppervlakte tot een minimum beperkt zonder dat er aan wooncomfort wordt ingeboet. Een duidelijke win-win. Alle technische ruimtes (toilet, berging, badkamer, keuken) worden ook gecombineerd in één wand of volume rond één centrale koker. Zo wordt het tracé van sanitaire en elektrische leidingen zo kort mogelijk gehouden en wordt een verlaagd plafond voor het verloop van ventilatieleidingen tot een minimum beperkt.”

De lancering van SmartOne gaat door op donderdag 5 oktober. Dat gebeurt niet toevallig in de hoogtechnologische gebouwen van Barco in Kortrijk. De woonconfigurator wordt er live gedemonstreerd en je komt er ook alles te weten over het woonproject Leanderhof in Zwevegem waar het nieuwe woonconcept in primeur wordt toegepast.