In Waregem werd tijdens het Sinksenweekend de ZuidBoulevard officieel geopend. Het vastgoedproject zorgt voor een grondige stadsvernieuwing. Een nieuwe stadsbibliotheek, een esplanade naar de stad, een ruime ondergrondse parking, commerciële ruimtes en appartementen blazen Waregem Zuid nieuw leven in. De Zuiderpromenade is de nieuwe toegangspoort tot de stad en verbindt het cultuurcentrum De Schakel, het stadhuis en de bibliotheek met elkaar. In totaal werden er 58 appartementen gebouwd in drie verschillende wooneenheden.

Een tiental middenstandszaken zorgen voor een economische component. Het hele vastgoedproject werd gerealiseerd door Vanhaerents uit Torhout, dat sinds 2012 een onderdeel is van de bouwgroep Artes uit Zeebrugge. De architectuur werd verzorgd door Goedefroo & Goedefroo uit Wielsbeke. Ook Robbrecht & Daem (Gent) hielp de behoorlijk spectaculaire plannen mee uittekenen.

De ZuidBoulevard in Waregem had vroeger één functie, en één type bewoner. Logisch: het was een OCMW-rusthuis. Nu vind je er jong en oud. Tussen de bibliotheekboeken, aan de winkelkassa’s, in de appartementen en binnenkort ook op de Boulevard zelf. De officiële opening ging gepaard met veel feestgedruis en met tal van gratis festiviteiten, muziek en straattheater.