Vanhaerents pakt in Gent uit met “Spaces become places”

Strategische h11741268_1607299346203705_2573331386908550781_oerbestemmingsprojecten zijn fantastische instrumenten om stedelijke leegtes een nieuwe dynamiek te geven en opnieuw op de kaart te zetten. Met die filosofie als basislijn, probeert de West-Vlaamse projectontwikkelaar Vanhaerents zoveel mogelijk zijn stempel te zetten in het openbaar en privaat domein. Op 6 juni eerstkomend stelt het bedrijf in het Gentse zijn nieuwste realisatie voor. In Gentbrugge werd op de vroegere Sidaplax-site een inspirerende oase in het leven geroepen, midden een volkswijk. Het project staat bekend onder de noemer “KERK” en de gevleugelde slogan “Spaces become places“.
KERK is een tijdelijk concept. Op de voormalige fabriekssite van Sidaplax wordt ruimte gecreëerd voor een actieve beleving in een woonbuurt en dit in afwachting van de transformatie tot een nieuwe woonwijk. Sinds mei 2014 krijgen verschillende vzw’s, ateliers & buurtverenigingen hier onderdak. KERK haalt zijn naam uit de locatie. De voormalige Sidaplax fabriek ligt namelijk in de Kerkstraat. KERK wil een ontmoetingsplek zijn waar mensen vrijheid vinden, een  zeldzaam begrip in onze maatschappij. Hier wordt ruimte geboden voor ideeën, creatie, plezier en feest, en dat zowel jong als oud, voor individu of groep.
Vanhaerents is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van prestigieuze projecten in zowel binnen- als buitenland. Opgericht als aannemersbedrijf bouwen al vier generaties van de familie Vanhaerents aan hun visie van architectuur en de maatschappij. In die zin wil het bedrijf meer zijn dan een projectontwikkelaar. Sinds enkele jaren maakt Vanhaerents deel uit van de West-Vlaamse Artes Group. (KC)