Na het grote succes van het torengebouw De Faar, gerealiseerd door de in Gent gevestigde toparchitect Stéphane Beel, treedt het vastgoedproject rond De Nieuwe Dokken in een tweede fase. Vanaf nu worden de woningen (8 gestapelde kadewoningen) en de flats (10) gelegen aan de kade te koop aangeboden. Aan de flats hangt een prijskaartje dat begint vanaf 230.000 euro. Voor een kadewoning moet je dokken vanaf 360.000 euro.

Achter De Nieuwe Dokken schuilt een consortium waar drie bedrijven deel van uit maken: het West-Vlaamse Vanhaerents Development, het Oost-Vlaamse Re-Vive (Oudenaarde) en het Antwerpse Van Roey Vastgoed. Ze hebben zich verenigd onder de koepel en de noemer van Schipperskaai Development. De hele buurt rond de kades maakt een hele make over mee. Sommige vinden dat het noorden van Gent zelfs een metamorfose ondergaat, met dank aan een West-Vlaamse vastgoedgroep. De Oude Dokken maken deel uit van het industrieel verleden en erfgoed van de stad. Nu ontstaat er nieuw leven. De Nieuwe Dokken zijn gelegen aan de oostzijde van het Handelsdok.

Nog even wachten (acht jaar) en Vanhaerents -dat deel uit maakt van de eveneens West-Vlaamse Artes Group- blaast zijn honderdste kaarsje uit. Sinds 2014 heeft Vanhaerents een nieuwe hoofdzetel in Sint-Denijs-Westrem. Centraal in Vlaanderen, dichter bij onze diverse projecten en vlot bereikbaar via de autosnelweg en het openbaar vervoer, aldus de officiële communicatie van het bedrijf zelf.