VanHaren heeft de eerste Belgische vlaggenschip geopend. De Nederlandse schoenenketen opende de deuren in het historisch centrum van Brugge. De flagshipstore is na Aalst, Tielt-Winge en Bredene, de vierde winkel van de Nederlandse schoenenketen en met 547 vierkante meter aan oppervlakte, ook meteen het grootste filiaal in België.

“Dit is een belangrijke stap voor vanHaren en we kijken uit naar verdere expansie in België zodat nog meer klanten kennis kunnen maken met ons aanbod en met onze collectie”, aldus directeur Krein Bons in een persbericht. Het historische pand in hartje Brugge werd volledig ingericht als sfeerruimte, inclusief koffiebar en zithoek, om te voldoen aan de wensen van de moderne consument.

In 2017 maakte VanHaren de stap naar België, een logische en ook relatief gemakkelijke stap ook. “Ons eigen assortiment doet het hier ook heel goed, al houden de Belgen wel van bling bling, en die schoenen zet je dan ook maar vooraan voor in de winkel,” vertelde Krein Bons, CEO van VanHaren eerder al over de uitbreiding naar de Belgische markt. Klaar met uitbreiden in België is VanHaren nog niet. Volgens RetailDetail.be volgt in december een vijfde Belgische winkel in Turnhout. Op de verlanglijst van VanHaren staan verder nog locaties in Hasselt, Leuven en Mechelen. De criteria blijven onveranderd: bij voorkeur A1-locaties in de binnensteden of de beste retailparken in de periferie.

VanHaren werd in 1929 opgericht door Ivo van Haren. De eerste winkel wordt geopend in Rotterdam. VanHaren behoort tot het portfolio van de Deichmann-groep, met 142 filialen en meer dan 1400 medewerkers.