Vanheede Glass Recycling behandelt 4 miljoen flessen per dag

De Kerst- en Nieuwjaarvanheede-glas-rumbekesperiode is bij uitstek de periode waarin een glas heffen behoort tot het volksgebruik. Maar ook al eens afgevraagd wat er met al die flessen gebeurt, nadat ze in een glascontainer zijn beland? Het familiebedrijf Vanheede haalt die glascontainers leeg, gooit alles op een glasberg en maakt alles klaar voor een perfecte recyclage. In die mate zelfs dat het best mogelijk is dat u eind dit jaar hetzelfde glas op tafel heeft staan als dat wat u heeft weggegooid.

Vanheede heeft in Rumbeke een verzamelplaats voor al dat glas. In een gewone periode worden daar per dag zo’n twee miljoen flessen verzameld. In deze periode van het jaar -Kerst en de maand januari – is het echter alle hens aan dek en wordt er in Rumbeke tot vier miljoen flessen per dag, en soms zelfs meer, aangevoerd en klaar gemaakt voor recyclage. Dat laatste gebeurt door een recyclagebedrijf.

Vanheede Glass Recycling is een echte specialist op het terrein van glasinzameling. Het bedrijf wil een duurzame oplossing bieden voor selectief ingezameld glasafval. Na een professionele verwerking en selectie, is gerecycleerd glas onmiddellijk inzetbaar voor de productie van nieuw glas, wat bijzonder positief is voor het milieu en het economische aspect van de glasindustrie. Daarmee wordt er ook een duurzame bijdrage geleverd aan de reductie van de CO2-uitstoot. Door gebruik te maken van gerecycleerd glas stoten klassieke glasfabrieken 45 procent minder CO2 uit. (KC)