De Antwerpse vastgoedbevak Qrf City Retail zet haar groeistrategie in de markt van binnenstedelijk winkelvastgoed verder. Dat doet het ook in West-Vlaanderen met de verwerving van drie commerciële panden in hartje Oostende.

In april 2017 zette Qrf City Retail (QCR) haar eerste stap op de Nederlandse markt met de aankoop van een portefeuille van vijf premium winkelpanden (waarvan enkele met bovenwoningen) op toplocaties in Nederland. Die deal was toen goed voor een totale investeringswaarde van 28,8 miljoen euro. QCR is een publieke gereglementeerde vastgoedvennootschap die gespecialiseerd is in de niche van binnenstedelijk winkelvastgoed. Met een reeks nieuwe deals, zowel in thuisstad Antwerpen als in Oostende, worden de ambities danig onderlijnd.

In Oostende gaat het om een primeur. QCR verwerft haar eerste panden in Oostende met de inbreng in natura van drie handelspanden gelegen in de Kapellestraat 105, de Adolf Buylstraat 1A en Adolf Buylstraat 36. Oostende zal na deze transactie 3 procent uitmaken van de reële waarde van de vastgoedportefeuille.

Oostende wordt met meer dan 70.000 inwoners ook wel eens de “Koningin der Badsteden” genoemd. De stad geniet een goede uitstraling op vlak van toerisme, cultuuraanbod en als shopbestemming, en dat alles is bij QCR niet onopgemerkt voorbijgegaan. “De populariteit van de stad weerspiegelt zich ook in de Oostendse retailmarkt waar een diverse mix van lokale en internationale retailers voor een unieke belevenis zorgen”, aldus QCR.

In 2017 heeft het op Euronext genoteerde Qrf City Retail al voor meer dan 45 miljoen euro aan binnenstedelijk vastgoed verworven in Belgische en Nederlandse grootsteden.