OOSTENDE – De West-Vlaamse familiegroep Degroote heeft zijn plannen voorgesteld die de aanblik van Oostende een upgrading van jewelste zullen geven. Het betreft de bouw van een 485-tal woonappartementen, een viersterrenhotel met een 120-tal kamers, 3000m² kantoren, 2000m² residentieel ondersteunende winkels, een publiek toegankelijke skybar met viewpoint in de eerste woontoren en een publiek toegankelijke health center in de tweede woontoren. Verder voorziet de site nog in een ondergrondse rotatieparking van een 150-tal éénheden en een ruime residentiële ondergrondse parking van een 500-tal plaatsen.

Het spectaculaire project staat bekend als de Sky Towers. Het totaalproject zal in vier fases gerealiseerd worden en heeft een looptijd van ongeveer 8 jaar. De eerste  woontoren is gelegen aan het Mercatordok. De flats kunnen in voorverkoop vanaf deze week besteld worden ‘op plan’. Reeds meer dan 280 Oostendenaars toonden al bijzondere interesse voor dit uniek project. De ruimte en de kwaliteit van de woonflats en van de bijhorende terrassen zullen de Sky Towers, en a fortiori ook Oostende, een bijzonder cachet geven. Nog in Oostende wil de familie Degroote ook nog het project Waves realiseren, opnieuw goed voor 430 flats. 

Van alle markten thuis

Vastgoedgroep Degroote, gesticht door Xavier en Hilde Degroote, telt een 200-tal voltijdse medewerkers. Onder de overkoepelende holding Project Planning Degroote bevinden zich 10 ondernemingen waarvan 6 gerelateerd aan de bouw en 4 gerelateerd aan de hotels van de familie Degroote. De geconsolideerde omzet van de vastgoedgroep Degroote bedraagt nu al meer dan 60 miljoen euro.

Vastgoedgroep Degroote heeft sinds haar oprichting in 1975 ruim 600 woningen en meer dan 3.500 appartementen gerealiseerd. De bouwgroep heeft zich in 42 jaar weten op te werpen als dé referentie in de ontwikkeling van kwalitatieve vastgoedprojecten aan de kust. Sinds het aantreden van de tweede generatie zetten de zonen Pieter, David en Jan Degroote de groei onverminderd voort en vertaalt zich dit in een productie en verkoop van meer dan 180 nieuwbouwappartementen per jaar. Recent won de familie Degroote als één van de sterkste groeiers in haar markt reeds de felbegeerde Trends Gazellenprijs.

De hotelactiviteit is goed voor 4 hotels met in totaal een 340-tal kamers en situeert zich allemaal in het centrum van Brugge. Hierdoor is de familie Degroote, als eigenaar en uitbater van deze 4 topklasse hotels, marktleider is in de Brugse hotelsector. Als kers op de taart werd het vijfsterrenhotel “Dukes Palace”  in 2016 en ’17 verkozen tot het beste hotel van België.