Bart Versluys heeft zich ingekocht bij het snel groeiende Oostendse roboticabedrijf Zora Bots. Hij wil zo de wereldwijde groei van de niche kmo ondersteunen. Het aandelenpakket van Versluys bedraagt 25 procent. Zijn inbreng is goed voor 5 miljoen euro. De andere aandeelhouders zijn de beide CEO’s van Zora Bots (50 procent) en de Antwerpse holding Summa (25 procent). De instap van Bart Versluys gebeurt via zijn privé beleggingsfonds Scorpiaux. De vastgoedmakelaar ziet dit als een vorm van diversificatie maar ook meer dan dat. Bart Versluys en Zora Bots melden dat ze beiden dezelfde visie delen over de gouden toekomst van robotica en hoe de maatschappij zowel vandaag als morgen nieuwe technologieën zal kunnen gebruiken.

Het Belgische bedrijf Zora Bots verovert momenteel de wereld met zijn baanbrekende en speciaal voor “humane” robots ontwikkelde software. De Zora applicatie is op twee jaar tijd uitgegroeid tot de voornaamste referentie binnen de nieuwe generatie robotica. De Zora oplossing wordt al ruimschoots toegepast in zorginstellingen
en de gezondheidszorg. Dankzij Zora Bots is België het eerste land met een dergelijk uitgebreid gebruik van humanoïde robots in de zorgverleningssector.

De voorbije twee jaar heeft Bart Versluys via Scorpiaux al participaties genomen in beursgenoteerde bedrijven zoals Mithra, Fagron en MDxHeatlth. Zora Bots is de vierde investering op rij. Versluys heeft naar eigen zeggen de ambitie om Belgische bedrijven te steunen met een enorm groeipotentieel als die bedrijven ook dezelfde waarden delen als hij.