VDL Roeselare geeft visitekaartje af in Eindhoven

In Eindhoven werd zopas vdl-citea-slfa-electric-hermesde dienstregeling opgestart voor 43 gelede elektrische bussen. Het gaat hier om een van de grootste zero-emissie busvloten in Europa. Het opmerkelijke is dat de bussen het etiket “Made in Roeselare”  dragen en daar zijn ze bij busbouwer VDL (het vroegere Jonckheere) bijzonder trots op.

VDL Bus Roeselare is binnen VDL Bus & Coach producteigenaar van zero-emissie bussen. Niet alleen de productie van deze bussen gaat door in Roeselare maar ook de afdeling “Research & Development” van VDL Bus Roeselare bevindt zich in West-Vlaanderen. Voortaan focust de Roeselaarse fabriek zich toekomstgericht nog uitsluitend op zero-emissie bussen.

VDL Bus Roeselare is sinds enkele jaren de nieuwe naam van het toenmalige Jonckheere. Jonckheere werd in 1881 opgericht als familiebedrijf, eerst als bouwer van koetsen en gaandeweg uitgegroeid tot een gereputeerde constructeur van zowel stadsbussen als reisbussen. In 1998 werd het bedrijf overgenomen door VDL Groep. Binnen VDL maakt VDL Bus Roeselare deel uit van de divisie VDL Bus & Coach, met tevens productiebedrijven in Valkenswaard, Eindhoven, Venlo en Heerenveen. Hoog in het vaandel van VDL Bus & Coach staan naast milieubewustzijn ook kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid, een laag brandstofverbruik, comfort en lage onderhoudskosten. Mede dankzij een wereldwijd netwerk aan verkoop-en servicepunten, is VDL Bus & Coach uitgegroeid tot één van de grootste busproducenten in Europa. (KC)