Op Busworld heeft de VDL Citea SLFA-181 Electric de award voor duurzaamheid op zak gestoken. Het is een erkenning en beloning voor VDL dat vanuit Roeselare de markt van de elektrische bussen wil veroveren met innovatief aanbod.

VDL is Europees marktleider in elektrisch openbaar vervoer. De award toont aan welk niveau de elektrische Citea inmiddels al in huis heeft. De brede keuze in voertuiglengte en de grote passagierscapaciteit van de gelede 18 meter variant laat zien dat duurzame alternatieven voor openbaar busvervoer nu al ruimschoots voorhanden zijn. Dat VDL daarbij verschillende oplossingen voor zowel snel- als langzaam laden voorhanden heeft, wordt ook als een belangrijk pluspunt beschouwd.

Deze award beloont in elk geval de keuze die VDL heeft gemaakt om in te zetten op zero emissie openbaar vervoer. Daarmee is de ontwikkeling van een duurzaam openbaar vervoer systeem op volle stoom en is VDL Bus & Coach er trots op om in deze transitie voorop te lopen. “Wij willen graag onze klanten bedanken voor hun vertrouwen en samenwerking”, aldus VDL in een persmededeling. “Hun sterke verbondenheid met duurzaamheid op een operationeel niveau heeft zeker bijgedragen aan het winnen van deze speciale prijs.”

Het Roeselaarse VDL Bus & Coach is onderdeel van VDL Groep. VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 93 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen, met ongeveer 16.000 medewerkers en een jaaromzet van 3,2 miljard euro in 2016. De kracht van VDL Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven.