DOTTENIJS – VeranClassic, het bedrijf van de Kortrijkse familie Ostyn, mag al langer het statuut van ‘snelgroeier ‘claimen. Dat heeft de kmo in het net voorbije jaar nog maar eens bewezen met een expansie van ruim tien procent. 

Yvan Ostyn, oprichter van VeranClassic, staat bekend als een ondernemer die van groei zijn handelsmerk heeft gemaakt. VeranClassic, dat pal op de taalgrens is gelegen en op minder dan tien kilometer van Kortrijk de grootste toonzaal van België heeft, is een specialist in klasrijke en kwalitatieve houten constructies voor tuinen. Meer en meer wordt nu een totaalconcept verkocht. Gezien zijn ligging is VeranClassic actief in drie regio’s: West-Vlaanderen, Noord-Frankrijk en de provincie Wallonie Picarde (beter bekend als Henegouwen).

In 2017 kende VeranClassic zijn grootste groei uit zijn nog prille geschiedenis. Opnieuw werd de omzet opgekrikt met ruim tien procent. Yvan Ostyn kan sinds twee jaar rekenen op de steun van zijn zoon Thomas die mee in het management is gestapt.

Marketing voorop

VeranClassic heeft zich ook met een uitgekiende marketingpolitiek vooruit gekatapulteerd in de sector. Sinds vijf jaar heeft Yvan Ostyn een eigen professioneel wielerteam dat de naam van zijn bedrijf draagt. Ook zijn Kortrijkse vriend en zakenman David Houthooft stapte mee in het project met zijn nichebedrijf Aqua Protect. De keuze voor de populaire wielersport heeft VeranClassic maar ook Aqua Protect geen windeieren gelegd. “De wielersport is een sporttak waar de naam van het bedrijf nog geldt als uithangbord”, aldus Yvan Ostyn die in 1994 zijn firma van nul uit de grond stampte. Het wielerteam van VeranClassic is actief op het niveau van de pro continentale teams, de op één na hoogste categorie die ook toegang geeft tot de meeste klassiekers. Sowieso heeft de wielersport gezorgd voor een grote naambekendheid bij een groot publiek.