Beveren-Leie

West-Vlaanderen telt onder zijn kmo’s nogal wat verborgen parels en badkamerbouwer Detremmerie is er zeker één van. Het familiebedrijf belevert zeg maar alle groot- en kleinhandels te lande, van Van Marcke over Sax en Dupont tot en met de speciaalzaak op de hoek. Het bedrijf met een lange traditie staat opnieuw aan de vooravond van een nieuwe groeifase.

Om het met een boutade à la Woody Allen te zeggen: “Everything you wanted to know about bathrooms, but were afraid to ask.” Daarvoor moet je kennelijk bij Detremmerie zijn, dat antwoorden heeft op alle badkamervragen. Alle mogelijke combinaties, alle mogelijke materialen, alle mogelijke formats of design, in Beveren-Leie is het bijna met een vingerknip te krijgen. In de Benelux is de kmo met een lange traditie (78 jaar) zonder meer dé referentie als toeleverancier. Incontournable zonder meer.  Zegt Koen Ducatteeuw, CEO bij Detremmerie :  “Als toonaangevende producent van badmeubelen en sanitair, zijn we reeds vertegenwoordigd in 424 showrooms in de Benelux. Detremmerie biedt met zijn zelf bedacht No Limit-concept (vrij vertaald: alles kan) 192.000 artikelen aan die kunnen worden gecombineerd tot de opstelling die de klant wil. Wij bieden, zonder pretentie, gepersonaliseerde badkamers aan die net dat tikkeltje meer hebben.”

State-of-the-art

Bij Detremmerie (circa 15 miljoen euro omzet) werken zeventig man. In Beveren-Leie staat een state-of-the-art apparaat waarin net 2 miljoen euro werd geïnvesteerd. Het machinepark zorgt er voor dat er flexibel en vooral uitermate snel ingespeeld wordt op wat de markt vraagt. Permanente innovatie doet de rest. De markt situeert zich vooralsnog in de Benelux, maar daar wil CEO Koen Ducatteeuw asap verandering in brengen. In deze fase wordt gelonkt naar nieuwe markten, waarbij Duitsland een stipnotering krijgt. Sowieso wordt groei in het vooruitzicht gesteld, want de kmo wil zich nu ook voor het eerst expliciet gaan richten op de projectontwikkeling en dus bouwpromotoren. “Van één principe zullen we echter nooit afwijken, en dat is onze zorg voor de hoogste kwaliteit”, aldus Koen Ducatteeuw die al een leven lang gebeten is door alles wat met interieuraankleding te maken heeft.